26.01.2024
Телеканал NTD

Королівське вбрання Єлизавети II демонструють у Музеї мадам Тюссо в Лондоні

Королівське вбрання Єлизавети II демонструють у Музеї мадам Тюссо в Лондоні

Сім нарядів королеви. Цю колекцію лише на два тижні виставили в лондонському Музеї мадам Тюссо. Експозицію..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Сім нарядів королеви. Цю колекцію лише на два тижні виставили в лондонському Музеї мадам Тюссо. Експозицію присвячено платиновому ювілею Єлизавети ІІ. Усі експонати — копії. Їх одягали на воскові фігури королеви.

Один із нарядів створила правнучка Марії Тюссо, засновниці знаменитого музею. А оригінальну сукню розробив британський модельєр Норман Гартнелл. Він був кравцем королівської сім’ї.

[Тім Вотерс, директор Музею мадам Тюссо]:
«Ми маємо коронаційну сукню 53-го року. Від неї іде перехід до мантії зі знаком ордена Підв’язки й імператорської корони».

У музейній колекції також є вбрання Єлизавети I, яке спеціально для музею створив королівський кравець Ієн Томас. Воскова фігура й сукня присвячені срібному ювілею правління королеви. Його відзначали в 1977 році.

Серед експонатів — біла атласна сукня 56-го року, а також жовте пальто з капелюшком, які королева одягала кілька років тому.

З нагоди платинового ювілею в музеї також поновили вбрання на воскових фігурах королівської сім’ї. На скульптурі Єлизавети біла сукня, прикрашена кристалами Сваровські. Її створили до діамантового ювілею.

Єлизавета II править найдовше з усіх монархів Великої Британії і нині вона найстаріший монарх у світі. Королева зійшла на престол 6 лютого 1952 року у віці 25 років. Навесні їй виповнилося 96. Вона планує відвідати кілька святкових заходів, присвячених її платиновому ювілею.
Коротке посилання на цю сторінку:

Королівське вбрання Єлизавети II демонструють у Музеї мадам Тюссо в ЛондоніФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікДва індійські ресторани судяться через куряче карі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: