07.05.2024
Телеканал NTD

Прем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставку

Прем'єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов'язки, щоб подумати про відставку

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що не виконуватиме службові обов'язки до кінця тижня. Він хоче вирішити,..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що не виконуватиме службові обов’язки до кінця тижня. Він хоче вирішити, чи лишатися на посаді після того, як суд провів попереднє розслідування щодо його дружини Бегонії Гомес.

Подробиць справи судді не розкрили. Відомо, що скаргу подала організація «Чисті руки», яка бореться з хабарництвом. Вона звинувачує дружину прем’єра в корупції.

Санчес каже, що дружина захищатиме свою честь, а також співпрацюватиме зі слідством.

[Педро Санчес, прем’єр-міністр Іспанії]:

«Скажу дуже коротко. Такого дня, як цей, і після новин, які я почув, я однаково й далі вірю у справедливість у моїй країні».

Водночас Санчес, який очолює Іспанську соціалістичну робітничу партію, звинувачує політиків правих поглядів у тому, що ті його переслідують і хочуть усунути з посади.

Прем’єр пообіцяв повідомити своє рішення 29 квітня. Утім, багато іспанців йому не вірять.

[жителька Мадрида]:

«Гадаю, це спосіб привернути увагу та змусити пресу відреагувати. Але насправді він не збирається йти у відставку».

[житель Мадрида]:

«Це дивно. Я взагалі в це не вірю. Думаю, це радше політична гра, аніж щирий вчинок».

[жителька Мадрида]:

«Він лише погрожує. Думаю, він не піде, навіть якщо стане зовсім гаряче. Він не збирається йти».

Торік Санчес зміг сформувати коаліцію, лише приєднавши до неї каталонські сепаратистські партії. В обмін він пообіцяв амністувати тих, хто у 2017 році підготував референдум про незалежність Каталонії. Праві політики звинуватили Санчеса в тому, що він готовий утримувати владу за будь-яку ціну.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниНа Кубі закінчується паливо?Ізраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки Ірану

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: