28.04.2024
Телеканал NTD

У швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека води

У швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека води

На березі Рейну у Швейцарії височить старовинний замок. Але тепер це не лише історична цінність. Йому..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

На березі Рейну у Швейцарії височить старовинний замок. Але тепер це не лише історична цінність. Йому відвели ще одну важливу роль. У замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека води.

За даними ВООЗ, приблизно два мільярди людей не мають доступу до чистої питної води. Крім того, у багатьох регіонах світу люди страждають через посуху. Фермери втрачають урожай, горять ліси та трапляються інші лиха. Не меншої шкоди завдають і повені.

[Деніел Маселлі, радник із водної політики агентства SDC]:

«Ми не економимо воду, забруднюємо водні ресурси, до того ж змінюється клімат, що збільшує нестачу води в багатьох місцях. Суспільству треба ліпше зрозуміти роль води».

У бібліотеці зібрано зразки води з усього світу, а також книжки, мапи та цифрова інформація про воду. Усе це у вільному доступі як для фахівців, так і для публіки.

Тут також проходитимуть усілякі заходи, присвячені тому, як ліпше зберігати водні ресурси.

[Деніел Маселлі, радник із водної політики агентства SDC]:

«Наша бібліотека стане місцем, де будуть зустрічатися, навчатися, обмінюватися досвідом, обговорювати проблеми та шукати, як їх розв’язати».

Бібліотека розташована на південному сході країни в кантоні Граубюнден. Її заснувало Швейцарське агентство з розвитку та співробітництва. Заклад відкрили у Всесвітній день водних ресурсів, цьогорічне гасло якого — «Вода заради миру».
Коротке посилання на цю сторінку:

У швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: