26.04.2024
Телеканал NTD

Портрети й діадеми британських королев можна оглянути в Лондоні

Портрети й діадеми британських королев можна оглянути в Лондоні

Портрети британських королев показали на виставці одного аукціонного дому в Лондоні. Експозиція присвячена платиновому ювілею Єлизавети..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Портрети британських королев показали на виставці одного аукціонного дому в Лондоні. Експозиція присвячена платиновому ювілею Єлизавети ІІ.

На картинах зображена Марія Стюарт, яка якийсь час керувала Шотландією, королева Вікторія, Єлизавета I, а також сама Єлизавета II.

[Френсіс Крісті, співробітниця аукціонного дому]:
«Ми зібрали портрети сімох королівських осіб із державної і приватних колекцій. Це дивовижна нагода побачити всіх цих королев в одному залі. Ви також бачите, як змінювалося уявлення монархинь про себе».

Один із найяскравіших портретів присвячений Єлизаветі I і британському флоту, який розгромив іспанську Непереможну армаду. Саме за цієї королеви Англія перетворилася на могутню морську державу.

[Френсіс Крісті, співробітниця аукціонного дому]:

«Це дуже важливий образ королеви Єлизавети I. Такою вона була після тієї великої перемоги. Багато уваги було приділено її одягу, позі та руці, зверненій до світу. Це королева на вершині своєї влади».

Інша експозиція зустрічає сліпучим блиском королівських діадем. Тут їх понад 40. Зокрема й діадема принцеси Діани, яку вона надягала в день весілля.

На виставці також демонструють книги й рукописні документи, скріплені підписами монарших осіб. Крім того, до експозиції включено один із 25 примірників Біблії, які використовували під час коронації Єлизавети II.
Коротке посилання на цю сторінку:

Портрети й діадеми британських королев можна оглянути в ЛондоніОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміПрогулянка найромантичнішим садом світуКарнавал у Венеції може стати «платним»Народну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюФруктова мода: як з ананасів роблять взуття

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: