16.07.2024
Телеканал NTD

Найбільший залізничний термінал за 72 роки з’явиться в Нью-Йорку

Найбільший залізничний термінал за 72 роки з'явиться в Нью-Йорку

Найдавніша залізниця США, що розташована на Лонг-Айленді в Нью-Йорку, завершує будівництво нового терміналу. Його площа становитиме..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Найдавніша залізниця США, що розташована на Лонг-Айленді в Нью-Йорку, завершує будівництво нового терміналу. Його площа становитиме 65 тисяч квадратних метрів. Називатиметься він «Гранд-Централ Медісон».

[Кеті Гокул, губернатор штату Нью-Йорк]:
«Велика перемога. Це буде один із найбільших залізничних вокзалів, що збудований у країні з 1950 року. Ми показуємо, що в Нью-Йорку щось будують навіть під час пандемії. За цим стоїть неймовірна команда».

Термінал перебуватиме під Центральним вокзалом та Медісон-авеню.

Проєкт коштував більш як 11 мільярдів доларів. Будівництво протікало із затримками та скандалами. Так, місто звинувачували в перевитраті коштів.

Очікують, що термінал запрацює в грудні. Його використовуватимуть як для залізниці, так і для метро Нью-Йорка.

[Кеті Гокул, губернатор штату Нью-Йорк]:
«Це найбільше розширення залізниці Лонг-Айленду за 112 років відтоді, як було відкрито перші тунелі через Іст-Ривер до Пенсільванського вокзалу».

Новий термінал дасть змогу перенаправити на нього деякі поїзди з нинішньої кінцевої зупинки на переповненій станції «Пенсільванський вокзал».
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільший залізничний термінал за 72 роки з’явиться в Нью-ЙоркуЯку країну визнали найщасливішоюЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Професори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: