29.10.2024
Телеканал NTD

19-річний політик: південнокорейська студентка балотується до мерії Сеула

19-річний політик: південнокорейська студентка балотується до мерії Сеула

Після пар в університеті південнокорейська студентка Но Со Чін знімає форму й одягає куртку з логотипом...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Після пар в університеті південнокорейська студентка Но Со Чін знімає форму й одягає куртку з логотипом. 19-річна дівчина хоче стати наймолодшим членом міської ради Сеула. Наразі вона бере участь у виборчій кампанії від «Партії справедливості».

І вона така не одна. Загалом свою кандидатуру висунули сім молодих людей. Це стало можливо торік у грудні, коли допустимий вік знизили з 25 до 18 років.

[Но Со Чін, 19-річна студентка й кандидат у депутати міськради]:
«Я вирішила брати участь у місцевих виборах, щоб обговорити й розв’язати проблеми, які стосуються молоді та представників молодого покоління, про які досі не говорили чинні політики».

Но Со Чін бере участь у діяльності партії з 15 років. Каже, що її політична кар’єра довша, ніж у нинішнього президента. Юн Сок Йоль із правоконсервативної партії «Сила народу» з 2019 по 21 рік був генпрокурором.

Останнім часом навіть великі партії Південної Кореї роблять ставки на молодих кандидатів. Юні обличчя з’явилися на листівках і президентської, і демократичної партії. Так політичні сили хочуть привабити молодих виборців.

Утім, не всі готові сприймати молодих політиків і їм довіряти.

[жителька Сеула]:
«Складно керувати країною, не маючи достатнього досвіду. Але, гадаю, якщо дивитися на країну з погляду 20-річної людини, то будуть певні переваги у виявленні проблем і недоліків».

[житель Сеула]:
«Увесь світ стежить за корейською культурою і на неї рівняється. Я вважаю, що південнокорейці найкращі, але всі політики належать до старшого покоління».

Нині середній вік членів парламенту Південної Кореї — 55 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

19-річний політик: південнокорейська студентка балотується до мерії СеулаСвітові ціни на какао б’ють рекордиЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу«Є привід для оптимізму»: Столтенберг зробив заяву після форуму в ДавосіУ Польщі арештували ексголову МВС та його колишнього заступника — почалися протестиБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: