26.10.2024
Телеканал NTD

Метеорити, паличка Гаррі Поттера й пазурі Росомахи: незвичайний аукціон в Італії

Метеорити, паличка Гаррі Поттера й пазурі Росомахи: незвичайний аукціон в Італії

Червона маска Людини-павука, яку носив Том Голланд, дивиться у бік надзвичайної колекції. У центрі невеликого тосканського..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Червона маска Людини-павука, яку носив Том Голланд, дивиться у бік надзвичайної колекції.

У центрі невеликого тосканського містечка Ареццо, що неподалік Флоренції, є унікальна галерея. Тут зібрали найрізноманітніший реквізит із фільмів, а також справжні метеорити.

У власника колекції Луки Каблері є великі зв’язки в Голлівуді. Саме завдяки їм він дізнається, коли трапляється нагода придбати пам’ятні речі з фільмів. А ще має свою команду в Марокко, яка прочісує пустелю в пошуках метеоритів.

[Лука Каблері, власник галереї]:
«Наші клієнти — це люди, які хочуть собі додому, в офіс, на яхту чи літак якісь дивні речі. Їм потрібне щось справді унікальне. Іноді у себе у вітальні вони ставлять череп динозавра чи шматочок Місяця».

Усі ці унікальні предмети планують продати на аукціоні. А раніше колекцію могли оглянути лише найбагатші й найзнаменитіші. І тільки за попереднім записом.

[Лука Каблері, власник галереї]:
«Ареццо — це маленьке місто, тут немає аеропорту. Вони прибували до Флоренції, а потім летіли сюди вертольотом. Тут були дві години, щось купували, а потім вилітали».

Фрески на стелі, метеорити з Марсу й Місяця, опудало крокодила, оригінальні малюнки Гомера Сімпсона та байк із «Безтурботного їздця».

Кілька років тому галерея була визнана гідною обкладинки журналу National Geographic. Це привернуло до неї увагу колекціонерів.

Утім, туристи, які приїжджають до Ареццо, як і раніше, не знають, що за цими непримітними дверима — антикваріат віком сотні, а іноді й мільярди років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Метеорити, паличка Гаррі Поттера й пазурі Росомахи: незвичайний аукціон в ІталіїОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-Йорку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: