04.08.2024
Телеканал NTD

Вигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в Лондоні

Вигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в Лондоні

Керамічні туфлі на підборах і сумочка, що доповнює образ. Ці експонати стали частиною виставки творів мистецтва..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Керамічні туфлі на підборах і сумочка, що доповнює образ. Ці експонати стали частиною виставки творів мистецтва Ceramic Art London. Це найбільша експозиція кераміки класу люкс у Великій Британії.

Узяти участь запросили 116 художників із 20 країн, зокрема з Гватемали, Японії та Південної Кореї.

Річ Міллер — гончар і телеведучий популярного шоу Great Pottery. Він демонструє колекцію керамічних корон.

[Річ Міллер, гончар]:

«Монархія — це наша унікальність і те, чим ми всі маємо пишатися. Я часто використовую цю тему, бо ідея монархії та того, як вона панує в різних країнах, здається мені захопливою».

Ці роботи мають такий вигляд, наче їх викопав археолог. Грецьку художницю Меліну Ксенакі надихає давньогрецька, кіпрська та римська кераміка. Вона любить використовувати сучасну поливу та сміливі кольори, щоб надати своїм виробам унікальності.

Її роботи настільки переконливі, що якось в аеропорту працівник служби безпеки подумав, що вона вивозить із країни археологічні цінності.

А це дивовижні роботи валлійського гончаря Сари Додд. Створювати ці багатошарові візерунки вкрай складно: доводиться довго та ретельно розкачувати тонкі листи глини.

[Сара Додд, гончар]:

«Це кропіткий процес. Треба дуже ретельно й тонко розкатати, щоб глина перетворилася на стрічку, яка потім обернеться на витвір».

Ана Сільва прибула з Гватемали, щоб її роботи побачили в Лондоні. Вони натхнені краєвидами її рідної країни, а також стадами овець.

[Ана Сільва, гончар]:

«Тут є різні елементи: тварини, вівці, як ця, що з маленькими ніжками. А ще я зображую рослини та гори».

Щупальця та пащі незвичайних істот. Це колекція південнокорейського гончаря Шинх’є Ю. Усі її твори — жителі фантастичного світу, який вона вигадала.

Для виставки також підготували півтори тонни безплатної глини, щоб усі художники-початківці могли спробувати свої сили.

Захід відвідало понад 6000 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиВ Італії вимирають газетні кіоски

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: