25.03.2024
Телеканал NTD

Рекорд Гіннеса: непалець став найнижчим підлітком у світі

Рекорд Гіннеса: непалець став найнижчим підлітком у світі

17-річний житель Непалу ввійшов до Книги рекордів Гіннеса як найнижчий підліток у світі. Його зріст —..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

17-річний житель Непалу ввійшов до Книги рекордів Гіннеса як найнижчий підліток у світі. Його зріст — 73,43 сантиметра. Звати рекордсмена Дор Бахадур Хапангі. Він ходить у перший клас.

[Нара Бахадур Хапангі, брат рекордсмена]:
«Мені шкода брата, бо він так і не виріс. Та я радий, що він отримав сертифікат рекордсмена».

Сертифікат Книги Гіннеса підлітку вручили в Катманду під час скромної церемонії.

Раніше найнижчим підлітком у світі вважали іншого непальця — Хагендру Тапу Магара. У жовтні 2010 року він досяг повноліття і якийсь час був найменшою людиною у світі. Два роки тому колишній рекордсмен помер від запалення легенів.

Аномально низький зріст людини називають карликовістю. Вона пов’язана з нестачею гормону росту соматотропіну або порушенням його будови. Також причиною карликовості може стати порушення формування скелета.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рекорд Гіннеса: непалець став найнижчим підлітком у світіНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і Герцеговини«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в Італії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: