27.08.2024
Телеканал NTD

До Перу повернулися 4600 археологічних артефактів

До Перу повернулися 4600 археологічних артефактів

До Перу повернулася ще партія культурних та історичних цінностей. Це 45 артефактів, що добре збереглися, і..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

До Перу повернулася ще партія культурних та історичних цінностей. Це 45 артефактів, що добре збереглися, і більш як 4500 фрагментів керамічних виробів. Наразі експонати демонструють у міністерстві культури Перу. Зокрема, старовинні текстильні вироби.

[Гвідо Торо, працівник МЗС Перу]:

«Текстиль інків — вироби, що повністю збереглися. Таке важко знайти. Іноді знаходять фрагменти».

Деякі артефакти були в колекції археолога Джона Роу, який проводив дослідження в Перу. Особливо скрупульозно він вивчав цивілізацію інків. У Роу зберігалося 5000 фрагментів різних виробів, а також ціла посудина. Колекція перейшла в спадок його доньці. Вона передала її перуанській владі.

Однак не всі повертають цінності з власної волі. Італійська влада відмовлялася віддавати 20 виробів із текстилю, зокрема дві цілі туніки. Судовий процес тривав 15 років, і лише тепер артефакти повернулися до Перу.

Цінності в цій партії передала Німеччина, Італія, Нідерланди, Португалія, Швейцарія та США.

За останні два роки перуанська влада змогла повернути до країни майже 5500 артефактів.

Коротке посилання на цю сторінку:

До Перу повернулися 4600 археологічних артефактівНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалу2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечек

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: