04.11.2024
Телеканал NTD

Викинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життя

Викинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життя

Дати нове життя викинутому одягу вирішило кілька організацій у Чилі. У пустелі Атакама накопичилися цілі гори..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Дати нове життя викинутому одягу вирішило кілька організацій у Чилі. У пустелі Атакама накопичилися цілі гори суконь, блуз та інших речей. Учасники проєкту збирають те, що можна врятувати.

[Дієго Трінкадо, директор гуманітарної організації ADRA]:

«Ми разом із волонтерами побачили стільки одягу, що нас це вразило. Ми знаходили речі, які привезли з інших країн. На деяких були етикетки. І ми зрозуміли, що тут є, що робити».

До Чилі через порт Ікіке надходить непроданий і поношений одяг із Китаю, США та Європи. Однак продавці не можуть усе реалізувати. Щоб не платити за вивезення текстилю із зони безмитної торгівлі, вони просто викидають його в пустелі. В Атакамі вже зібралися десятки тисяч тонн одягу.

[Вероніка Корсун, працівниця гуманітарної організації ADRA]:

«Було дуже цікаве завдання — трохи покопатися в піску. Ми шукали сорочки та блузи, яким можна дати друге життя й перетворити на щось особливе».

Волонтери шиють сумки та мішечки. Прикрашати їх малюнками допомагають діти. Готові вироби йдуть на подарунки.

Рятують викинутий текстиль й інші організації. Так, в Ікіке об’єдналися дизайнери та ремісники. Творча команда з 22 осіб створила 110 нарядів. Їх продемонстрували на модному дефіле.

У 2022 році Чилі була на третьому місці у світі з імпорту уживаного та стокового одягу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Викинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Старе місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеМарокко: лазні закриті, води немаєУ Кенії люди гинуть від повенейНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: