26.11.2024
Телеканал NTD

Від Трампа до бойкоту Олімпіади: огляд політичних подій 2021 року

Від Трампа до бойкоту Олімпіади: огляд політичних подій 2021 року

2021 рік почався з виборів президента в США. Переможцем оголосили демократа Джо Байдена. Водночас три популярні..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

2021 рік почався з виборів президента в США. Переможцем оголосили демократа Джо Байдена. Водночас три популярні соцмережі заблокували сторінки його опонента республіканця Дональда Трампа, який намагався довести наявність порушень під час голосування.

Північна Корея впродовж року провела кілька випробувань балістичних ракет.

А в М’янмі стався державний переворот. Хунта скинула демократично обраний уряд і відправила під домашній арешт де-факто лідерку країни Аун Сан Су Чжі.

США та ЄС запровадили паралельні санкції проти Росії у зв’язку з отруєнням Навального. Крім того, посольство США в Москві перестало видавати туристичні та ділові візи.

А в травні лідери ЄС погодили щодо Білорусі додаткові санкції, зокрема економічні. Це стало відповіддю на арешт опозиційного журналіста після екстреної посадки літака в аеропорту Мінська.

В Ізраїлі закінчилася ера Біньяміна Нетаньягу. Його змінив націоналіст Нафталі Бенет. Водночас країна й далі відновлюватиме дипломатичні відносини з арабськими й мусульманськими країнами.

На Кубі пройшли історичні масові протести — люди закликали до реформ. Соціалістична влада виступи швидко придушила.

У серпні почалася міграційна криза на кордоні Білорусі з країнами ЄС. Особливо гострою була ситуація на кордоні з Польщею. Євросоюз звинуватив у кризі Білорусь. Олександр Лукашенко своєю чергою сказав, що не має до цього жодного стосунку.

Тим часом в Афганістані владу знову захопив «Талібан». Як наслідок, звідти ринув потік біженців.

А в Німеччині з великої політики пішла канцлер Ангела Меркель. Змінився й канцлер Австрії. Щоправда, на тлі скандалу.

У листопаді карибський острів Барбадос офіційно став республікою і розірвав зв’язки з Великою Британією.

І, нарешті, Олімпіаді в Пекіні оголосили політичний бойкот. На відкритті не буде високопосадовців зі США, Австралії, Нової Зеландії, Канади та Великої Британії. Владу КНР звинувачують у серйозних порушеннях прав людини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Від Трампа до бойкоту Олімпіади: огляд політичних подій 2021 рокуПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Правоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: