20.06.2024
Телеканал NTD

США знову почали висилати мігрантів до Мексики

США знову почали висилати мігрантів до Мексики

США відновили програму депортації мігрантів, яка діяла за Дональда Трампа. І в її межах до Мексики..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

США відновили програму депортації мігрантів, яка діяла за Дональда Трампа. І в її межах до Мексики вже вислали перших двох мігрантів.

Попри те, що демократи, включно з Джо Байденом, у минулому самі критикували цю міграційну політику, нинішня адміністрація вирішила її відновити. Тепер усі, хто подає заявки на отримання статусу біженця в США, мають очікувати на розгляд своїх документів на території Мексики.

[Артуро Валенсуела, голова міграційного центру]:
«Багато хто гадає, що, коли приїде, згідно з правилами його пропустять до США. Але ці пункти пропуску не дозволяють проходити тим, хто бажає дістати притулок чи міжнародний захист. Вони відкриті лише для громадян США та для тих, хто має візу».

Так нинішня влада намагається впоратися з міграційною кризою на південному кордоні. Адміністрація Байдена довго не хотіла визнавати існування кризи. Вона послабила багато обмежень, які запровадив Трамп, а також зупинила будівництво прикордонної огорожі.

Як наслідок, до кордону ринув потік мігрантів із Центральної Америки. Каравани йшли один за одним.

Тепер Вашингтон, схоже, визнав, що криза є.

Мігранти засмутилися.

[Енріке Мансанарес, депортований мігрант]:
«З одного боку, сумно, але з іншого — добре. Якщо повернуся до Нікарагуа, то буду із сім’єю. А тому нічого не втрачу».

Відновити схему депортації мігрантів США та Мексика домовилися минулого тижня. США зобов’язалися надавати всім, хто чекає, вакцини проти COVID. Мехіко також отримає від Вашингтона фінансову підтримку.
Коротке посилання на цю сторінку:

США знову почали висилати мігрантів до МексикиПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейГонконг посилив закон про нацбезпекуФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниВелика Британія наклала санкції на китайських хакерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: