24.06.2024
Телеканал NTD

Нідерланди запровадили жорсткий локдаун на свята

Нідерланди запровадили жорсткий локдаун на свята

Поки європейські країни посилюють карантинні обмеження, щоби стримати новий варіант коронавірусу — омікрон, Нідерланди пішли ще..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Поки європейські країни посилюють карантинні обмеження, щоби стримати новий варіант коронавірусу — омікрон, Нідерланди пішли ще далі. Прем’єр-міністр Марк Рютте оголосив, що з 19 грудня в країні починається жорсткий локдаун, який охопить і Різдво, і Новий рік.

[Марк Рютте, прем’єр-міністр Нідерландів]:
«Нідерланди знову закриваються. Це неминуче, бо омікрон загрожує спричинити у нас п’яту хвилю. Він поширюється ще швидше, ніж ми побоювалися. Треба діяти зараз, щоби максимально пом’якшити наслідки».

У країні до середини січня закрилися всі магазини, крім продуктових та господарчих. Не працюють ресторани, бари, кіно, театри, музеї, перукарні та спортивні заклади. Школи також закриті. Поки що до 9 січня, але термін можуть продовжити.

Також влада рекомендувала приймати у себе вдома не більше ніж двох гостей. Щоправда, на свята зробили виняток, збільшивши кількість гостей до чотирьох.

Почувши про локдаун, нідерландці кинулися до магазинів закуповуватися. Деякі незадоволені обмеженнями, але багато хто їх підтримує.

[житель Нідерландів]:
«Нам усім важливо бути обережними. Якщо локдаун необхідний, то я не проти».

Уряд Нідерландів уважає, що омікрон вже до кінця року обійде дельту й стане в країні основним штамом. Як уважають, цей варіант заразніший, ніж попередні, але водночас рідше спричинює важкий перебіг хвороби.

Наприкінці минулого місяця в Нідерландах ввели нічну комендантську годину. Так удалося трохи знизити тиск на лікарні. Але впродовж цих трьох тижнів кількість хворих постійно зростала.

Водночас у країні проти коронавірусу повністю вакциновано понад 85 % дорослого населення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нідерланди запровадили жорсткий локдаун на святаОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: