29.11.2024
Телеканал NTD

Тікати з Північної Кореї стало важче

Тікати з Північної Кореї стало важче

За Кім Чен Ина втекти з Північної Кореї стало значно важче. Лідер КНДР оголосив справжнє полювання..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

За Кім Чен Ина втекти з Північної Кореї стало значно важче. Лідер КНДР оголосив справжнє полювання на перебіжчиків. Ті кажуть, що зовсім утратили надію повернутися на батьківщину чи побачитися з рідними. Побільшало проблем і в тих, хто лишився в країні.

[Ха Чіy У, 28-річний північнокорейський перебіжчик]:
«Люди кажуть, що жити стало гірше, бо влада забирає дедалі більше. Ще багато хто помирає з голоду».

Торік, коли Кім, виступаючи, говорив про життя простих людей, то навіть пустив сльозу. Утікачі вважають, що це про людське око.

[Хан Чі Йон, 30-річна північнокорейська перебіжниця]:
«Побачивши сльози Кіма, люди напевно думають, що він справді дбає про наше життя. Але результат завжди однаковий. Цікаво, північнокорейці завжди віритимуть його сльозам, чи якоїсь миті це все ж перестане діяти».

Як кажуть у Південній Кореї, Кім Чен Ин дав приватному секторові розвиватися. І спочатку ВВП зростав. Проте через розроблення ядерної зброї на КНДР наклали санкції, що спричинило спад економіки.

[Ян Му Чін, професор Університету з питань КНДР]:
«Схоже, Кім Чен Ин стоїть перед дилемою: ловити перебіжчиків, розвивати ядерну програму чи підіймати економіку. Хоча в ядерному секторі є прогрес, в економічному плані через коронавірус та санкції стало гірше».

Щодо перебіжчиків, то раніше в середньому що три місяці з КНДР до Південної Кореї втікало кілька сотень людей. Але з квітня до червня цього року перебіжчиків було лише двоє. І річ не лише в коронавірусі. Ще до пандемії Кім Чен Ин посилив на кордоні контроль і закликав Китай зробити те ж саме зі свого боку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тікати з Північної Кореї стало важчеСловенським рятувальникам удалося визволити групу туристів із затопленої печериУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроУ Польщі арештували ексголову МВС та його колишнього заступника — почалися протестиКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: