27.03.2024
Телеканал NTD

Албанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з Італією

Албанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з Італією

Албанський порт Шенджин прийматиме нелегальних мігрантів, яких відправить Італія. Парламент Албанії вже готовий ратифікувати угоду, укладену..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Албанський порт Шенджин прийматиме нелегальних мігрантів, яких відправить Італія. Парламент Албанії вже готовий ратифікувати угоду, укладену з італійським урядом наприкінці минулого року.

Кілька днів тому Конституційний суд Албанії ухвалив, що угода не порушує законів країни. Європейська комісія, своєю чергою, заявила, що ця схема узгоджується із законодавством ЄС.

Після ратифікації Албанія стане першою європейською країною, яка не входить до ЄС і погодилася приймати мігрантів із Євросоюзу.

Жителі Албанії поставилися до цього з розумінням.

[Ар’ян Бастрі, житель Шенджина]:

«Ми (албанці) теж колись емігрували. Нас приймала Італія та Греція — наші сусідні країни. Ми емігрували, бо були вимушені. Скрізь у світі є бідні люди, і вони емігрують у пошуках кращого життя».

[Мхілл Марку, житель Шенджина]:

«Я вітаю цю угоду, бо вважаю, що за добро треба платити добром. Мої діти виросли в Італії. У мене їх четверо: троє синів і дочка. Вони живуть у Ріміні. Італія їх виростила».

У межах угоди Італія побудує два центри приймання нелегальних мігрантів — у Шенджині та Гядері. Працюватимуть там італійці. Згідно з угодою в Албанії одночасно може перебувати щонайбільше 3000 мігрантів. Італійська влада розраховує, що в майбутньому центри щороку прийматимуть 36 000 мігрантів.

До Албанії відправлятимуть мігрантів з Африки, Азії та Близького Сходу. Серед них не буде неповнолітніх, вагітних жінок та людей з інвалідністю. У центрах мігранти чекатимуть на рішення міграційної служби.

Угоду уклали на п’ять років. Уряд Італії має надію, що цей захід змусить мігрантів замислитись, перш ніж прямувати до Євросоюзу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Албанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшість

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: