29.02.2024
Телеканал NTD

Пекло після «Раю»: провінція на Філіппінах навряд чи відновиться після тайфуну

Пекло після «Раю»: провінція на Філіппінах навряд чи відновиться після тайфуну

Філіппінська провінція Північний Сурігао навряд чи зможе відновитися після тайфуну. Про це кажуть місцеві жителі. Тайфун..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Філіппінська провінція Північний Сурігао навряд чи зможе відновитися після тайфуну. Про це кажуть місцеві жителі.

Тайфун «Рай» налетів на регіон тиждень тому й став цього сезону в архіпелазі найсильнішим. Йому дали найвищу — п’яту категорію. Швидкість вітру сягала 210 кілометрів за годину.

Цей житель Маніли приїхав на філіппінський острів Сурігао відпочити на вихідні, а натомість мало не загинув.

[Франсіс Варга, житель Маніли]:
«Ми не мали жодного захисту — не було даху чи стіни. Ми просто лежали там, і природа обрушилася на нас з усією силою. Нам доводилося триматися за стіл».

Загинуло близько 400 людей. 500 дістали тілесні ушкодження, майже два мільйони постраждало, коло мільйона жителів змушені були залишити свій дім.

[Франсіс Варга, житель Маніли]:
«Не було зв’язку, місцева влада нічого не організувала. Ми виходили звідти самі. Було страшно. Ми йшли й бачили людей, які лишилися ні з чим. Їхній дім здуло».

Місцеві жителі скаржаться, що запаси харчів і товарів першої потреби закінчуються. Надходять також повідомлення про пограбування.

Президент Філіппін Родріго Дутерте пообіцяв виділити провінції, що постраждала, 200 мільйонів доларів на відновлення. Надходить і міжнародна гуманітарна допомога. Так, Японія надіслала електрогенератори, намети, подушки, брезент і тару для води.

Щорічно на Філіппінах буває коло 20 тайфунів і тропічних штормів. Через часті землетруси й виверження вулканів це одна з країн світу, у яких найбільше стаються стихійні лиха.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пекло після «Раю»: провінція на Філіппінах навряд чи відновиться після тайфунуІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Трьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільниць2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: