20.01.2024
Телеканал NTD

Як Мінськ став меккою міграційного туризму

Як Мінськ став меккою міграційного туризму

Житель Іраку Камаран згадує Білорусь. Там він побував минулого місяця з дружиною та трьома дітьми як..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Житель Іраку Камаран згадує Білорусь. Там він побував минулого місяця з дружиною та трьома дітьми як турист.

[Камаран Мохаммед, житель Іраку]:
«Кожна віза коштувала мені 1400 доларів. Я сподівався швидко приїхати до Німеччини».

Сім’ї вдалося перейти білорусько-польський кордон. Але ненадовго — 31 жовтня їх депортували додому.

[Камаран Мохаммед, житель Іраку]:
«Ми приїхали до Білорусі, зробили відео, атмосфера була гарна. Куди ми потрапили, усвідомили лише в лісі. Там ми пережили стільки страждань, що ніколи не забудемо».

Тисячі людей, які надіються перейти до ЄС, перебувають на кордоні з Польщею. Їм холодно, бракує їжі, води й ліків.

За словами польських та литовських чиновників, вони мають докази, що з травня білоруські туроператори спростили для жителів Близького Сходу в’їзд до країни. Одночасно авіаперевізники збільшили кількість рейсів. На думку ЄС, Мінськ створив штучну міграційну кризу у відповідь на санкції.

Водночас Олександр Лукашенко каже: влада не має стосунку до проблеми. Він також додає, що не збирається зупиняти людей, які прагнуть потрапити до Західної Європи.

Здебільшого до кордону їдуть іракці, сирійці та афганці. Багато хто готовий до тимчасових труднощів.

[Варзер Ібрагім, житель Іраку]:
«Коли я дивлюся на ситуацію там… Небезпечно тут, а не там. Там, у Білорусі, у Польщі, просто тимчасові незручності. Можливо, тиждень чи два. Цей час пройде. А тут ти вмираєш щодня».

Водночас є повідомлення, що іракські курди вже обговорюють із владою Білорусі можливість евакуації своїх земляків на батьківщину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як Мінськ став меккою міграційного туризмуАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніПо підземних об’єктах хуситів завдали ударів у ЄменіУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: