06.10.2024
Телеканал NTD

Собача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні Барселони

Собача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні Барселони

34-річний Жоель Буено каже, що плакав від радості, коли його вперше відвідали собаки-терапевти Віда та Лу...

Дата завантаження: 2024-05-06

video

34-річний Жоель Буено каже, що плакав від радості, коли його вперше відвідали собаки-терапевти Віда та Лу. Це сталося другого дня його перебування у відділенні інтенсивної терапії барселонської лікарні.

[Жоель Буено, пацієнт]:

«Чудово, коли є хтось, хто любить тебе найбільше у світі. Вони віддають усе заради тебе, незалежно від того, хто ти».

Програму організувала лікарня та фонд Affinity, який спеціалізується на терапії за допомогою домашніх тварин. Її мета — покращити емоційний стан пацієнтів відділення інтенсивної терапії.

До людей, які перебувають у відділенні, собак приводять двічі на тиждень. Візит триває 15–20 хвилин.

[Люсія Пікасо, лікар відділення інтенсивної терапії]:

«Поки що це лише спостереження. Але ми вважаємо, що це пацієнтам корисно, тому й досліджуємо».

Це не просто соціальний, а ще й науковий проєкт. У його межах в учасників збиратимуть зразки слини до та після сеансів. Так перевірять, чи знижуються показники стресу, такі як кортизол, і чи підвищується вміст речовин, пов’язаних із гарним самопочуттям, таких як окситоцин та серотонін.

[Мірабель Віда, керівник проєкту]:

«Із суб’єктивного погляду ми бачимо реакцію пацієнта, бачимо повне сприйняття. Насправді приходять й інші люди. Багато працівників хоче погладити тварин. Деякі встигли потоваришувати. Коли з’являються собаки, атмосфера просто чудова».

Водночас Жоель не сумнівається в успіху програми.

[Жоель Буено, пацієнт]:

«Вони просто дарують любов, не чекаючи нічого натомість».

Коротке посилання на цю сторінку:

Собача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Як мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: