19.01.2024
Телеканал NTD

В Австрії призначили третього за два місяці канцлера

В Австрії призначили третього за два місяці канцлера

Третій в Австрії канцлер за два місяці Карл Негаммер обійняв посаду. Він заявив, що хоче вивести..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Третій в Австрії канцлер за два місяці Карл Негаммер обійняв посаду. Він заявив, що хоче вивести країну з місяців політичних скандалів, а також із коронавірусного локдауну.

49-річний Негаммер був міністром внутрішніх справ. Він склав присягу в присутності президента країни, а потім виступив перед журналістами разом зі своїм попередником.

[Карл Негаммер, новопризначений канцлер Австрії]:
«Я приймаю посаду канцлера з усією серйозністю і повагою, тому що треба виконати неймовірний обсяг роботи. Коронавірус — це тягар для людей, і після стількох місяців багато хто — на межі».

Негаммер був міністром внутрішніх справ із минулого року. Колишній канцлер Себастьян Курц обрав жорстку міграційну політику, і Негаммер допомагав утілювати її в життя. Також він регулював чотири локдауни під час пандемії.

Проте Курц виявився замішаним у політичному скандалі. Його звинуватили в перевищенні службових повноважень та розтраті бюджетних грошей. Згодом він подав у відставку. Після Курца канцлером недовго був міністр закордонних справ Александер Шолленберг.

Водночас поки Негаммер складав присягу, біля будівлі уряду залишалося близько 200 протестувальників. Вони вимагали свободи, закликаючи скасувати плани зробити вакцинацію обов’язковою.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австрії призначили третього за два місяці канцлераМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: