30.08.2024
Телеканал NTD

Біля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентів

Біля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентів

Спецзагони Грузії розганяють демонстрантів біля парламенту в Тбілісі. А всередині обговорюють законопроєкт про «іноземних агентів», який..

Дата завантаження: 2024-04-30

video

Спецзагони Грузії розганяють демонстрантів біля парламенту в Тбілісі. А всередині обговорюють законопроєкт про «іноземних агентів», який опозиція називає авторитарним. Вона також зазначає, що той завадить Грузії вступити до Євросоюзу.

На протест зібралося понад 5000 осіб. Однак поліція їх відтіснила, а також кількох затримала.

[Георгій Бекурашвілі, житель Тбілісі]:

«Я сподіваюся, що ми покажемо силу вільних людей, що ми не здамося. І я маю надію, що це змусить їх скасувати цей неприйнятний закон».

Законопроєкт вимагає, щоб організації, які отримують понад 20 % фінансування з-за кордону, зареєструвалися іноагентами.

Він має пройти три читання в парламенті, а потім, імовірно, буде четверте голосування, щоби подолати вето президента Саломе Зурабішвілі, яка виступає проти. Її повноваження в країні переважно церемоніальні.

Як очікують, парламент затвердить спірний документ, бо більшість у ньому належить керівній партії «Грузинська мрія» та її союзникам.

Західні країни, зокрема США, Велика Британія та Німеччина, закликали не ухвалювати цього законопроєкту.

Водночас керівна партія каже, що він необхідний, щоб забезпечити прозорість і боротьбу із «псевдоліберальними цінностями», які, на її думку, нав’язують іноземні держави.
Коротке посилання на цю сторінку:

Біля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелекту137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: