23.06.2024
Телеканал NTD

Чому марципани — візитівка іспанського міста Толедо

Чому марципани — візитівка іспанського міста Толедо

Якщо в Іспанії всюди почали продавати марципани, то скоро Різдво. А найсмачніші можна купити в місті..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Якщо в Іспанії всюди почали продавати марципани, то скоро Різдво. А найсмачніші можна купити в місті Толедо. Тут їх роблять і в монастирях, і в численних пекарнях.

Наприклад, у цій зберігають секрет приготування різдвяного десерту вже понад 200 років. Пабло — у сімейній справі із самого малку.

[Пабло Хункеро, пекар]:
«У різдвяний сезон я навіть відпрошувався з уроків. На те була поважна причина. Я, дитина, робив усе, що потрібно в пекарні. Адже на той час рук не вистачало».

Основа виготовлення толедських марципанів проста — їх роблять із мигдалю й цукру. Горіхи купують у Леванте — східному регіоні Іспанії.

Походження марципанів точно не відоме. Уважають, що їх вигадали араби. В Іспанії перші згадки про десерт датовано початком XVI ст.

[Хуан Мануель Альбельда, пекар]:
«Толедо — місто трьох культур. Тут змішалися й чудово ужилися мусульманські, єврейські та християнські традиції. Нині великі виробники марципанів — це монастирі. Вони зберігають багатовікові традиції виготовлення цього десерту».

Сьогодні марципани роблять різної форми й з різними добавками. А ось такий, у вигляді вугра, виготовляють із ХІХ століття. Його дарують на Свято Трьох королів.

[туристка з Мексики]:
«У Мексиці маємо багато солодощів. Є і марципани, але вони зовсім не такі. Їх роблять з арахісу й цукру. Вони дуже солодкі, але смак зовсім інший».

[туристка з Мексики]:
«Із собою з Іспанії можна привезти шинку, сир і багато чого ще — складно вибрати. Але марципани з Толедо просто чудові. Я вперше їх скуштувала».

Марципани вже давно стали таким же знаменитим символом Толедо, як і зброя зі сталі. Причому тут, на відміну від інших іспанських міст, їх продають і їдять цілий рік.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чому марципани — візитівка іспанського міста ТоледоВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-Йорку200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніВ Італії вимирають газетні кіоскиЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канату

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: