19.08.2024
Телеканал NTD

Сотні мігрантів висилають із Білорусі додому

Сотні мігрантів висилають із Білорусі додому

З рюкзаками й усе ще в зимовому одязі іракські мігранти прибувають до аеропорту Багдада. Сотні людей..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

З рюкзаками й усе ще в зимовому одязі іракські мігранти прибувають до аеропорту Багдада. Сотні людей евакуювали з Білорусі після того, як багато хто провів тижні на кордоні з Польщею, намагаючись прорватися до ЄС.

[Арсед Мехді, житель міста Басра]:
«Ми три дні були в лісі, не знали, чи зможемо повернутися до міста. Дуже страждали».

А це новий міграційний табір у Білорусі на кордоні з Польщею. До складського ангара перемістили всіх, хто жив у наметах і просто неба.

Тут уже тепліше, роздають ковдри. Щоправда, доводиться стояти в черзі до розетки, щоб зарядити телефон. Миються на вулиці хто як може.

У ЄС звинувачують у кризі Білорусь. Кажуть, що Олександр Лукашенко розпорядився спростити видачу віз та збільшити кількість рейсів для жителів Близького Сходу.

Білоруський президент це заперечує. За його словами, він не має до цього жодного стосунку. Проте додає, що захищати Євросоюз від мігрантів не буде, оскільки проти нього запровадили санкції.

Ще він каже, що провів переговори з німецькою стороною, щоби переконати її прийняти людей. Утім, міністр внутрішніх справ ФРН нещодавно заявив, що приймати мігрантів його країна не буде.

[Горст Зеегофер, міністр внутрішніх справ Німеччини]:
«Якщо ми приймемо біженців, якщо ми піддамося тиску й скажемо, що приймаємо біженців до європейських країн, це означатиме, що їхню віроломну стратегію реалізовано».

Варто зазначити, що здебільшого на кордоні залишаються іракські курди. Вони намагаються перебратися до ЄС не лише через Польщу, а й через Литву та Латвію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сотні мігрантів висилають із Білорусі додомуТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьЗагиблих від землетрусу в Японії вже понад 200П’ять нових непостійних членів Ради Безпеки ООН почали роботуЯпонці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжеюДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: