02.11.2024
Телеканал NTD

ЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на Ізраїль

ЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на Ізраїль

Лідери ЄС посилюють санкції щодо Ірану. Вони стали відповіддю на масовану ракетну атаку на Ізраїль, яку..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Лідери ЄС посилюють санкції щодо Ірану. Вони стали відповіддю на масовану ракетну атаку на Ізраїль, яку вчинив Тегеран.

Рішення про санкції ухвалили на саміті в Брюсселі, який став першою зустріччю лідерів 27 країн — членів ЄС після атаки Ірану. Засідання також пройшло за понад шість місяців після початку війни між Ізраїлем і ХАМАСом.

Санкції спрямовані на компанії, які виробляють дрони та ракети.

Голова Євроради Шарль Мішель каже, що ЄС хоче «ізолювати» Іран і взаємодіяти з іншими країнами регіону, щоб досягти прогресу в мирному процесі.

[Шарль Мішель, голова Євроради]:

«Ми також хочемо зробити все, щоб захистити мирне населення. Життя має значення. Ми закликаємо звільнити всіх заручників без жодних умов. Ми закликаємо до негайного припинення вогню».

Ізраїль дав зрозуміти, що вживе заходів у відповідь. Але прем’єр-міністр країни не уточнив, яких саме.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«Ми ухвалюватимемо свої власні рішення, і Держава Ізраїль зробить усе необхідне для самозахисту».

Лідери ЄС осудили напад Ірану, підтвердили свою відданість безпеці Ізраїлю та закликали всі сторони запобігти ескалації, зокрема в Лівані.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: