28.09.2024
Телеканал NTD

Слухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»

Слухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»

Комітет із закордонних справ Палати представників США провів слухання щодо Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Комітет із закордонних справ Палати представників США провів слухання щодо Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям, скорочено БАПОР. Вони пройшли на тлі звинувачень у тому, що деякі працівники БАПОРу причетні до нападу ХАМАСу на Ізраїль, який стався торік у жовтні.

Річард Голдберг, старший радник Фонду захисту демократії, назвав БАПОР «шоу жахів», яке існує коштом американських платників податків.

[Річард Голдберг, старший радник Фонду захисту демократії]:

«БАПОР — це проблема. БАПОР — частина того, що сталося 7 жовтня, і це відбуватиметься знову й знову, якщо ми й далі його фінансуватимемо».

А представник Інституту моніторингу миру та культурної толерантності в шкільній освіті сказав, що БАПОР більше не може бути дотичним до освіти палестинських дітей.

[Маркус Шефф, голова IMPACT-se]:

«Що БАПОР може запропонувати наступному поколінню палестинців? Отруйні підручники та вчителів-екстремістів? Простіше кажучи, БАПОР не відповідає його меті».

Водночас учасники зустрічі зазначили, що треба знайти інші шляхи надання допомоги сотням тисяч жителів Сектора Гази.

Звинувачення стали надбанням громадськості минулої п’ятниці. БАПОР оголосило, що звільнило деяких працівників, які, як припускають, брали участь у нападі ХАМАСу на Ізраїль.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш у неділю заявив, що з 12 причетних до справи дев’ятьох звільнили, один мертвий, а особи ще двох встановлюють. Він також зустрівся з представниками 35 держав-членів та Європейського Союзу, щоб обговорити діяльність БАПОР.

Сполучені Штати Америки — найбільший донор БАПОРу. Щороку вони виділяють агентству 300–400 мільйонів доларів. Тепер вони тимчасово призупинили фінансування разом із десятьма іншими країнами.

Як показала ізраїльська розвідка, деякі працівники БАПОРу брали участь у викраденнях та вбивствах під час атаки 7 жовтня, яка спровокувала війну в Секторі Гази. За її даними, коло 190 працівників БАПОРу одночасно виступали і як бойовики ХАМАСу або «Ісламського джихаду».

Палестинці звинуватили Ізраїль у фальсифікації інформації з метою заплямувати БАПОР.

У палестинському агентстві в Секторі Гази працює 13 000 осіб. Вони керують школами, клініками первинної медичної допомоги та іншими соціальними службами, а також розподіляють гумдопомогу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Слухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Гонконг посилив закон про нацбезпекуПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїВеликі повені на півночі Іраку: є загибліОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: