08.06.2024
Телеканал NTD

У галереї Берліна показали відновлену картину Бастіаніно

У галереї Берліна показали відновлену картину Бастіаніно

Майже 500 років цю картину виставляли в церквах Європи, купували, продавали, перевозили й відновлювали. Але тепер,..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Майже 500 років цю картину виставляли в церквах Європи, купували, продавали, перевозили й відновлювали.

Але тепер, після року кропіткої реставрації, її виставили в одній із галерей Берліна.

Картину написав італійський живописець Себастьяно Філіппі, який більше відомий під псевдонімом Бастіаніно. Він створював цей запрестольний образ із 1565 по 70-й рік в італійському місті Феррара.

Полотно було призначене для монастиря святої великомучениці Катерини. І воно довго там зберігалося.

Але в XVIII столітті монастир закрили. Картину багато разів перепродували. Вона була в Брешії, Болоньї та Відні. Потім її купив німецький колекціонер і привіз до Гамбурга.

У 1912 році шедевр подарували Боннському університету. До того часу після п’яти спроб реставрування він уже був пошкоджений.

[Марія Зільке, реставратор]:
«Картину покрили жовтим лаком, великі ділянки оригіналу зафарбували. Шедевр зберігали в поганих умовах. Розгледіти його можна було лише частково».

Оригінальну раму зняли у XVIII столітті, краї картини зафарбували.

[Роберто Контіні, працівник галереї]:
«Картина дуже постраждала. А тепер її відновлено. І це майже єдина робота цього майстра в Німеччині. Мене це захоплює найбільше».

Твір постійно перебуватиме в галереї. Наразі через карантин відвідувачів сюди не пускають. Однак працівники музею сподіваються, що вже скоро люди зможуть оцінити шедевр і старання реставраторів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У галереї Берліна показали відновлену картину БастіаніноБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіСендбординг повертається до Намібії15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у ПарижіВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в Женеві

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: