19.10.2024
Телеканал NTD

Китайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптер

Китайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптер

Прем'єр-міністр Австралії розкритикував Китай за небезпечний маневр китайського винищувача біля австралійського військового гелікоптера над Жовтим морем...

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Прем’єр-міністр Австралії розкритикував Китай за небезпечний маневр китайського винищувача біля австралійського військового гелікоптера над Жовтим морем.

Зі слів прем’єра, літак J-10 випустив освітлювальні ракети над гелікоптером MH60R Seahawk і за кілька сотень метрів перед ним. Вертоліт здійснював регулярний політ у межах операції забезпечення дотримання санкцій щодо КНДР.

[Ентоні Албаніз, прем’єр-міністр Австралії]:

«Ми зробили дуже переконливі заяви Китаю на всіх рівнях про цей інцидент, який ми вважаємо непрофесійним і неприйнятним. Сили оборони Австралії і далі виконують свою роботу».

Вертоліт злетів з есмінця «Гобарт». Він уник зіткнення завдяки маневруванню. Інакше б це могло мати серйозні наслідки як для літального апарата, так і для екіпажу.

Це не перший такий інцидент. Повідомляють, що аналогічний випадок в регіоні стався кілька місяців тому. До того ж китайський катер завдав шкоди кільком австралійським дайверам, використовуючи радіолокатор. Однак Китай цього не визнав.

Австралія бере участь у місіях із забезпечення дотримання санкцій щодо Північної Кореї в регіоні з 2018 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію влади«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарніші137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблих

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: