24.09.2024
Телеканал NTD

Найбільший цирк-шапіто Угорщини через пандемію опинився на межі банкрутства

Найбільший цирк-шапіто Угорщини через пандемію опинився на межі банкрутства

Флоріан Ріхтер тренує своїх коней. Та він і гадки не має, коли знову зможе з ними..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Флоріан Ріхтер тренує своїх коней. Та він і гадки не має, коли знову зможе з ними виступити.

Він власник найбільшого в Угорщині цирку-шапіто, який через пандемію закритий уже більш як рік.

Прямо перед прем’єрою нового сезону 2020 року уряд Угорщини оголосив режим надзвичайної ситуації. Відтоді не було жодної вистави.

[Флоріан Ріхтер, власник цирку-шапіто]:

«Літні люди завжди мені казали, що все владнається. Але вже майже півтора року нічого не змінюється. Мені треба мислити з трьох боків: як бізнесмен, як артист і як батько. Я головна ланка цього цирку й не можу просто здатися, не можу зневіритися».

Шапіто наближається до банкрутства. Цирк стоїть біля невеликого села поблизу Будапешта. Попри те, що витрати на утримання тварин дуже високі, доходу немає жодного.

До кінця лютого трупа витратила майже всі гроші, які зібрала за попередні роки.

Водночас у цирку найбільше тварин у порівнянні з іншими шапіто Угорщини. Загалом вихованців 50. Серед них індійський слон, вісім верблюдів, п’ять зебр, три поні та 32 коняки. Щоб за ними доглядати, потрібно щонайменше шість працівників.

[Флоріан Ріхтер, власник цирку-шапіто]:
«На це все потрібні гроші, дуже багато грошей. Тримати таке господарство дорого. Треба вчасно платити всім зарплату. Ситуація непроста».

Настрій самих артистів теж поганий. Невідомо, чи зможе трупа виступити хоча б цього року. Водночас акробати зараз тут не тренуються. Вони тимчасово репетирують у міському цирку Будапешта.

Утім, Ріхтер сподівається, що заклад подолає цей непростий час. Він сам — артист у сьомому поколінні. Його циркова династія пережила дві світові війни й комунізм. Він упевнений, що пандемію теж переживе.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільший цирк-шапіто Угорщини через пандемію опинився на межі банкрутстваСендбординг повертається до НамібіїУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: