20.01.2024
Телеканал NTD

Ще одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключень

Ще одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключень

Зменшення виробництва та прибутку. Майстерні в центрі Каїра знову потерпають від щоденних відключень світла. Упродовж священного..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Зменшення виробництва та прибутку. Майстерні в центрі Каїра знову потерпають від щоденних відключень світла. Упродовж священного для мусульман місяця Рамадан електроенергію подавали постійно. Тепер її щодня відключають на дві години.

[Ом Гада, власниця кузні]:

«Дві години змарновано, і це затримує мою роботу. Ці дві години — навіть якби це було пів години — вони дуже затримують роботу. І певної миті ризикуєш утратити цілий день».

Коли попереднього літа почалися планові відключення електроенергії, це приголомшило єгиптян. Раніше тут не було таких проблем. Влада обіцяє, що це тимчасово. Але запаси природного газу зменшуються, а це означає, що відключень буде більше.

[Ахмед ас-Саба, працівник кузні]:

«Уся наша робота пов’язана з машинами, які працюють на електроенергії, а світло відключають на дві години, що дуже впливає на роботу. Купити генератори ми не можемо, бо вони імпортні й дуже дорогі».

Попри те, що Об’єднані Арабські Емірати вклали в країну рекордні інвестиції в межах пакета допомоги МВФ, це не допомогло подолати економічні проблеми.

Відключення почалися після того, як Єгипет почав експортувати більшу частину видобутого газу, щоб отримувати дефіцитні долари. А для своїх електростанцій він почав купувати мазут.

[Іссам, працівник магазину]:

«Коли вимикають світло, виробництво падає, машини не працюють; продажі теж падають, бо люди не приходять. Кондиціонери не працюють, тому спекотно. Касовий апарат і ваги теж не працюють. Генератор поставити не можемо, бо він працює на бензині й дуже шумить, що заважає роботі».

Торік улітку влада казала, що причиною відключень світла була спека. Проте навіть після похолодання ситуація не змінилася.

Чиновники кажуть, що до відключень призвело зростання попиту з боку населення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ще одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Останній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківУсередині Швейцарської гвардії, яка захищає Папу Римського19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: