17.05.2024
Телеканал NTD

15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у Парижі

15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у Парижі

Талісмани Олімпіади-2024 тепер можна не лише побачити, а й скуштувати на смак. Відомий паризький шоколатьє Ніколя..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Талісмани Олімпіади-2024 тепер можна не лише побачити, а й скуштувати на смак. Відомий паризький шоколатьє Ніколя Клуазо показав тематичну колекцію, створену до літніх Ігор.

Вона містить і маленьку плитку шоколаду, на якій зображений талісман. Це фригійський ковпак, що символізує свободу.

Виріб складається з кількох шарів шоколаду — темного, білого та червоного. Білий прошарок трохи пом’якшує смак гіркого шоколаду.

[Ніколя Клуазо, шоколатьє]:

«Ідея в тому, щоб в ігровій формі втілити образ талісмана в плитці шоколаду. Ми також хотіли повторити притаманні йому кольори. Ми використали натуральні барвники: червоний зробили з буряка, а блакитний отримали з водоростей під назвою спіруліна».

До Олімпіади зроблять 15 тисяч таких шоколадок.

[Аньєс Буе, працівниця компанії-виробника]:

«Участь у створенні цієї колекції трохи наближає нас до Олімпіади, бо нам, можливо, і не вдасться на ній побувати. У певному розумінні тепер невелика частинка нас самих буде в центрі цієї події».

Колекція також містить маленькі шоколадки та великі набори цукерок. У продаж надійде 60 тисяч таких виробів. Плитка шоколаду з фригійським ковпаком коштуватиме 22 євро, а набір шоколадних цукерок — 44 євро.

Літня Олімпіада пройде з 26 липня по 11 серпня. У ній братиме участь понад 10 000 спортсменів із 206 країн. А з 28 серпня по 8 вересня в Парижі проведуть літні Паралімпійські ігри.
Коротке посилання на цю сторінку:

15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у ПарижіЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимівВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіБалабан — душа музичної культури Азербайджану«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: