04.11.2024
Телеканал NTD

У Києві відкрився найбільший в Україні парк динозаврів

У Києві відкрився найбільший в Україні парк динозаврів

У Києві відкрився найбільший в Україні парк динозаврів. Він складається з 50-ти рухомих фігур, багато з..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

У Києві відкрився найбільший в Україні парк динозаврів. Він складається з 50-ти рухомих фігур, багато з яких натуральної величини. Засновники парку кажуть, що надихалися відомими іноземними аналогами.

[Сергій Боярко, співзасновник парку динозаврів]:
«Ми створюємо атракціони. Подорожуємо по всьому світу, дивимося, запозичуємо. “Діснейленди”, “Юніверсал студіо” та інші парки. Звідти запозичили цю ідею. Експонати, тобто динозаврів, розробляють наші інженери, інженери з Китаю. Кожна модель — індивідуальне замовлення, наша розробка».

Щоб створити таких правдоподібних ящерів, організаторам парку довелося опрацювати відомості про них із багатьох джерел.

[Сергій Боярко, співзасновник парку динозаврів]:
«Уся інформація — з інтернету. Переглядаємо мультики, передачі, статті. Дивимося, як в інших парках».

Виставку розділено на тематичні зони. Є тут і водоплавні ящери, і птеродактилі, і, звичайно ж, найпопулярніший серед дітей тиранозавр рекс.

[Сергій Боярко, співзасновник парку динозаврів]:
«У кожному разі повинні бути птеродактилі та тирекси — і вже парк будуть відвідувати, бо це подобається всім, усі їх знають. <> Радує те, що діти знають їх усіх за назвами, знають хто, як, чим харчується, як жив, хто на кого полював».

Є також не такі відомі, але не менш цікаві експонати: маязавр, тоцзянозавр, диметродон, платеозавр та багато інших. Тут можна пройти через гігантський скелет і побачити, як вилуплюється малюк-динозавр.

На вигляд прості й витончені фігури насправді є складними механізмами.

[Сергій Боярко, співзасновник парку динозаврів]:
«Це взагалі аніматроніка. Механізм усередині весь металевий. Там редуктори, двигуни, ланцюгові передачі. Сам корпус виготовлено із щільного поролону й обшито силіконом, потім оздоблено — виходить такий природний вигляд. Дуже приємний на дотик, як справжній. М’який, як реальне тіло».

Дино-парк уже побував у Буковелі, Дніпрі, Харкові, Рівному та Вінниці. Організатори планують і далі розвивати виставку.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Києві відкрився найбільший в Україні парк динозаврівНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахКарнавал у Венеції може стати «платним»Вигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському місті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: