29.09.2024
Телеканал NTD

Годинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в Женеві

Годинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в Женеві

Елегантні, розкішні та складні — ці годинники здатні надовго прикувати до себе увагу. Понад 50 компаній..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Елегантні, розкішні та складні — ці годинники здатні надовго прикувати до себе увагу. Понад 50 компаній показують новинки на виставці «Годинники та дива» у Женеві.

Один швейцарський бренд демонструє ультратонкий годинник із турбійоном. Це пристрій, який частково компенсує земне тяжіння, що збільшує точність ходу механічного годинника. Ціна цього годинника — 720 000 євро.

[Джанфранко Рітшель, незалежний експерт із годинників]:

«Я радий продемонструвати вам найтонший годинник на цій виставці. Це Altiplano Ultimate Concept із турбійоном, завтовшки лише 2 міліметри. Це дивовижна розробка. Це довгі роки праці й величезне досягнення».

Інша компанія, яка зі швейцарського Шаффгаузена, створила найточніший із годинників із фазою Місяця, який будь-коли випускали. Він враховує високосні роки, і за 45 мільйонів років розбіжність із реальним часом становитиме щонайбільше добу. Однак навряд чи хтось зможе це перевірити. Коштує 50 000 євро.

Найскладніший годинник у світі привезла компанія із Женеви. У ньому 63 ускладнення, 2877 компонентів, 245 каменів та 31 стрілка.

[Макс Дішинже, працівник компанії ― розробника найскладнішого годинника]:

«Ці п’ять табличок дають нам інформацію про ускладнення. Перевага такого дисплея в тому, що таблички можна скласти докупи й побачити кількість ускладнень у годиннику».

Попри економічні потрясіння у світі, годинникові компанії процвітають. Водночас клієнтами стають і заможні, і ті, хто має середній дохід.

[Елі Бернгайм, директор компанії ― виробника годинників преміумкласу]:

«Ціновий діапазон, який ми зараз уважаємо дуже важливим на ринку, становить від 1000 до 3000 євро. Стільки споживач готовий заплатити за елегантний та вишуканий годинник. На вироби в цьому ціновому сегменті високий попит».

Виставка «Годинники та дива» триватиме до 15 квітня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Годинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиБалабан — душа музичної культури АзербайджануФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собак«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: