19.06.2024
Телеканал NTD

Знаменитому хмарочосові Емпайр-Стейт-Білдинг виповнилося 90 років

Знаменитому хмарочосові Емпайр-Стейт-Білдинг виповнилося 90 років

Знаменитий нью-йоркський хмарочос Емпайр-Стейт-Білдинг відзначає 90-річчя. Його звели за часів Великої депресії всього за рік і..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Знаменитий нью-йоркський хмарочос Емпайр-Стейт-Білдинг відзначає 90-річчя. Його звели за часів Великої депресії всього за рік і 45 днів. 102-поверхову будівлю відкрили 1 травня 1931 року.

Емпайр-Стейт-Білдинг став першим у світі хмарочосом, що мав понад 100 поверхів. Цей титул він утримував до 70-го року, коли відкрилася Північна вежа Всесвітнього торгового центру. Зараз це третя за висотою будівля в США і 49-а у світі.

Висота хмарочоса зі шпилем перевищує 440 метрів. У будівлі розміщено понад тисячу офісів, розрахованих на 20 тисяч службовців.

Хмарочос має два оглядові майданчики — на 86-му та 102-му поверхах. Їх відвідало понад 110 мільйонів осіб.

В Емпайр-Стейт-Білдингу проводять весілля в День святого Валентина й так звані вертикальні забіги, коли спортсмени підкорюють понад півтори тисячі сходинок.

Це визначне місце Нью-Йорка. Також будівлі надано статус національної історичної пам’ятки США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Знаменитому хмарочосові Емпайр-Стейт-Білдинг виповнилося 90 роківУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тиші200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у Лівані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: