25.10.2024
Телеканал NTD

Найдовший у світі підвісний пішохідний міст побудували в Португалії

Найдовший у світі підвісний пішохідний міст побудували в Португалії

Ось такий найдовший у світі підвісний пішохідний міст. Його щойно відкрили на півночі Португалії, поблизу містечка..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ось такий найдовший у світі підвісний пішохідний міст. Його щойно відкрили на півночі Португалії, поблизу містечка Арока.

Довжина мосту — 516 метрів. Він розташувався на висоті 175 метрів над річкою Пайва в геопарку, який внесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Мостом уже гуляють місцеві жителі. Утім, ступити на нього наважуються не всі. Конструкцію закріплено сталевими тросами, тож вона трохи погойдується від кожного кроку.

[Уго Ксав’єр, місцевий житель]:

«Я трохи боявся, але воно того варте, бо це незвично. Це справді неймовірний вибух адреналіну».

Міст будували два роки. На нього пішло майже три мільйони доларів. Місцеві жителі сподіваються, що новий туристичний об’єкт привабить до регіону більше мандрівників.

[Еммануель, гід]:
«Для нашого краю це ковток свіжого повітря, бо міст привабить більше інвестицій, більше людей. <…> Це додасть Ароці нової динаміки».

Населення цих місць старіє, оскільки молодь часто їде жити до великих міст. Підвісний міст має «омолодити» інфраструктуру регіону.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найдовший у світі підвісний пішохідний міст побудували в ПортугаліїФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у Дубаї«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікОстанню картину Караваджо показали в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: