25.08.2024
Телеканал NTD

У Колізеї побудують високотехнологічну арену вартістю майже 20 млн євро

У Колізеї побудують високотехнологічну арену вартістю майже 20 млн євро

Давньоримському Колізею повернуть арену. Це буде високотехнологічна конструкція із сотень вологостійких дерев'яних дощечок. Їх зроблять рухомими,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Давньоримському Колізею повернуть арену. Це буде високотехнологічна конструкція із сотень вологостійких дерев’яних дощечок. Їх зроблять рухомими, і вони зможуть повертатися, щоб пропускати природне світло до підвальних приміщень.

До кінця XIX століття в Колізеї була підлога. Її розібрали археологи, які хотіли ліпше дослідити підземелля. Там у давні часи чекали боїв гладіатори й дикі тварини.

Реконструкцію підлоги виконуватиме інженерна компанія з Мілана. Вартість робіт оцінюють майже у 20 мільйонів євро. Завершити будівництво планують до 2023 року.

Після цього люди зможуть заходити на арену. Вони побачать амфітеатр із того ж ракурсу, з якого його бачили давньоримські гладіатори.

Колізей зведено на світанку нашої ери. Це найвідоміша споруда Стародавнього Риму, яка збереглася до цього часу. Амфітеатр вміщав 50 тисяч глядачів. Припускають, що до того як було збудовано підвальні приміщення, Колізей заливали водою і проводили морські битви.

До пандемії архітектурну пам’ятку щорічно відвідували мільйони туристів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Колізеї побудують високотехнологічну арену вартістю майже 20 млн євроТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: