27.04.2024
Телеканал NTD

Без інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тиші

Без інтернету та зв'язку: на Балі відзначили День тиші

На пляжі острова Балі зібралися люди, щоб узяти участь у церемонії очищення. Це початок шестиденного свята..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

На пляжі острова Балі зібралися люди, щоб узяти участь у церемонії очищення.

Це початок шестиденного свята — балійського Нового року за давнім індуїстським календарем Сака. Під час цієї церемонії віряни здійснюють ритуали для символічного очищення.

Одягнені в біле, вони несуть паланкіни з ідолами та символами божеств. На сході сонця проводять ритуали, занурюють ноги в океан і залишають підношення на пляжі.

А ніч перед Новим роком відзначають гамірними процесіями за участю гігантських фігур, що символізують злих духів. Їх спалюють під час ритуального очищення.

Раніше це були міфічні істоти. Сьогодні серед них також є символічні зображення зла в сучасному світі.

Інший ритуал очищення полягає в тому, що люди натирають одне одного багном із мангрового лісу. Теж задля очищення.

Потім настає День тиші, відомий як Ньєпі. Його проводять щороку в березні наступного дня після молодого місяця. Починається він о 6-й ранку.

Усесвітньо відомі пляжі острова та всі його громадські місця порожніють. На вулицях можна зустріти лише спеціальні патрулі, які стежать за дотриманням тиші.

Телефонні компанії відключать мобільний інтернет. Більшість жителів острова — а це понад чотири мільйони осіб — залишаються вдома, зачинивши вікна та погасивши світло.

Це день роздумів і часу на самоті. Туристів просять залишатися в готелях, а теле- та радіопередачі не транслюються.

Останніми роками деяких туристів навіть арештовували за те, що вони бродили популярним пляжем Кута під час Дня тиші.
Коротке посилання на цю сторінку:

Без інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіСендбординг повертається до НамібіїПрогулянка найромантичнішим садом світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: