27.04.2024
Телеканал NTD

Італія залучить до боротьби з COVID-19 собак-шукачів

Італія залучить до боротьби з COVID-19 собак-шукачів

Тоді як у світі дедалі більше людей стають жертвами пандемії, Італія готує додаткові заходи, які запобігатимуть..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Тоді як у світі дедалі більше людей стають жертвами пандемії, Італія готує додаткові заходи, які запобігатимуть поширенню вірусу. Вона тренує собак-шукачів розпізнавати людей, заражених SARS-CoV-2.

Такі експерименти також проводять у Великій Британії, Франції, Фінляндії, Лівані та Індії.

В Італії за це взялася одна з провідних у країні компаній, що спеціалізується на відеоспостереженні. Вона тренує двох голландських вівчарок і одну бельгійську. Тварин навчають знаходити в багатолюдних місця інфікованих як із симптоми, так і без них.

У майбутньому тварин сподіваються залучити до патрулювання станцій і зупинок громадського транспорту, аеропортів і портів, а ще на прикордонних КПП, спортивних стадіонах, у торгових центрах і концертних залах.

[Антоніо Дель Греко, голова компанії, що вчить собак виявляти SARS-CoV-2]:
«Таких собак називають “молекулярними собаками”, бо їх тренують виявляти потрібні молекули. Традиційно в аеропортах, на вокзалах і в портах є собаки, які шукають наркотики чи вибухівку, тож певний досвід у цій галузі вже є. Собаки, які шукають ковід, виконують майже ті ж дії, але замість того щоб виявляти наркотики чи вибухові речовини, вони знаходять людей із молекулами коронавірусу».

Люди в носі мають близько п’яти мільйонів нюхових рецепторів, а собаки — коло 300 мільйонів. Завдяки цьому вони можуть вловити величезну кількість запахів, а також метаболіти вірусних інфекцій.

[Антоніо Дель Греко, голова компанії, що вчить собак виявляти SARS-CoV-2]:
«Зараз ми готуємо трьох собак. Зазвичай як шукачів відбирають німецьких вівчарок. Але вважаю, що голландські та бельгійські вівчарки ще ліпші. Вони мають чудові характеристики й ще краще підходять для таких завдань».

Результати кількох досліджень у Франції показали, що собаки можуть виявляти COVID-19 по запаху поту. А команда, яку очолює Університет ветеринарної медицини Ганновера, навчила собак виявляти вірус у слині людини з точністю 94 %.

Під час тренувань собаки вчаться розпізнавати запах зразка із SARS-CoV-2 та асоціювати його з нагородою, наприклад з іграшкою, часто з м’ячем, який провідник ховає і дає собаці, коли вона розпізнає правильний запах.

Собак також навчають не втрачати пильності в місцях, де багато людей, звуків та запахів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італія залучить до боротьби з COVID-19 собак-шукачівТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: