28.12.2024
Телеканал NTD

Незвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі Франції

Незвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі Франції

Незвичайно багато туш кайр звичайних останнім часом знаходять на атлантичному узбережжі Франції. Екологи попереджають, що родичі..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Незвичайно багато туш кайр звичайних останнім часом знаходять на атлантичному узбережжі Франції. Екологи попереджають, що родичі морських пінгвінів можуть гинути через зміну клімату та забрудненість океану.

Антуан Превель — волонтер міжнародної некомерційної організації з охорони морського середовища.

[Антуан Превель, волонтер Sea Shepherd]:

«Ми обходимо ці пляжі щодня й майже щодня знаходимо кайр. Залежить від погодних умов».

За даними зоологів, з початку року на атлантичному узбережжі Франції знайшли понад 500 мертвих птахів.

У Ла-Рошелі науковці намагаються зрозуміти причини цього явища.

[Джером Форт, працівник дослідницького інституту CNRS]:

«Кайри — це вид, який не виживе, якщо не їстиме впродовж двох чи трьох днів. Вони не мають запасів енергії, тому їм треба їсти майже постійно. Якщо правильно харчуватися не виходить, вони витрачають більше енергії та гинуть від виснаження».

Недавні випадки сталися після штормів або сильного вітру.

Дослідники кажуть, що однією з причин загибелі кайр може бути зміна клімату, яка призводить до частіших і сильніших штормів, які виснажують птахів.

Також є кілька інших можливих пояснень, серед них мікропластик та хімічне забруднення.

Фактором може бути й те, що риби, на яку вони полюють, поменшало. Вона також через зміну клімату та надмірний вилов перемістилася ближче до берега.
Коротке посилання на цю сторінку:

Незвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: