28.10.2024
Телеканал NTD

Понад 300 тис. померлих: Бразилія перетворюється на світовій епіцентр пандемії

Понад 300 тис. померлих: Бразилія перетворюється на світовій епіцентр пандемії

Бразилія переступила сумний рубіж — 300 тисяч смертей від COVID-19. Тепер найбільшу латиноамериканську країну називають світовим..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Бразилія переступила сумний рубіж — 300 тисяч смертей від COVID-19. Тепер найбільшу латиноамериканську країну називають світовим епіцентром пандемії.

З усіх смертей від коронавірусу у світі кожна четверта припадає на Бразилію.

Є відразу кілька факторів, які посилюють кризу. Це затримки з вакцинацією, поширення нового більш заразного штаму вірусу, а також брак загальнонаціональних обмежень, пов’язаних із пандемією.

[Алешандрі Наїмі Барбоза, інфекціоніст]:
«Збільшення добової смертності останніми місяцями, на жаль, дає підстави для сумного прогнозу — 500 тисяч смертей до кінця року. Є ймовірність, що до кінця пандемії країна пережене США й стане місцем із найбільшою кількістю померлих».

Нещодавно президент країни Жаїр Болсонару пообіцяв своїм громадянам, що надасть більше вакцини. Він також каже, що уряд у межах нещодавно сформованого комітету буде активніше координуватися з владою на рівні штатів і обговорювати необхідні заходи.

[Жаїр Болсонару, президент Бразилії]:
«Із самого початку пандемії я казав, що перед нами дві найбільші труднощі: вірус і безробіття. Уряд не припиняв уживати важливих заходів, щоби побороти вірус. Він також не припиняв уживати заходів, щоб стримати хаос в економіці й запобігти безробіттю та голоду».

Водночас кількість нових випадків зараження в Бразилії, як і раніше, висока. Так, 24 березня вона становила понад 90 500 осіб. Це на кілька сотень менше за абсолютний рекорд у країні — 17 березня хворих виявили більш як 90 800.
Коротке посилання на цю сторінку:

Понад 300 тис. померлих: Бразилія перетворюється на світовій епіцентр пандеміїНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНБільше, але дрібніші: урожай авокадо в Марокко цьогоріч може встановити рекордТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Заборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЯку країну визнали найщасливішоюООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: