25.03.2024
Телеканал NTD

«Кухні-невидимки» — нова концепція в епоху пандемії

«Кухні-невидимки» — нова концепція в епоху пандемії

Суші, бір'яні, піца та шаурма. Усі ці страви готують на одній кухні. Одна дубайська компанія на..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Суші, бір’яні, піца та шаурма. Усі ці страви готують на одній кухні. Одна дубайська компанія на тлі пандемії створила концепцію так званих «кухонь-невидимок». Це своєрідні фантоми у світі кулінарії. Одна фірма бере підряди в різних ресторанних мереж і надає їм повний спектр послуг віддалено, готуючи їжу на винос.

Щойно контракт із ресторанною мережею буде укладено, кухарів навчають тонкощів приготування страв цієї мережі. А вже потім приймають замовлення. Таких «кухонь-невидимок» компанія нині має 60.

[Мохамад Балу, голова компанії ― винахідника «кухонь-невидимок»]:
«Уявіть, що ви маєте бізнес у Нью-Йорку й хочете розширитися на Дубай. Ви можете просто надати нам ліцензію на ваш бренд, і вже через кілька тижнів ваші страви почнуть готувати на всіх наших кухнях. Ми по суті готуємо їжу від вашого імені».

Компанію заснували ще в січні 2018 року. А торік ресторанів-партнерів стало вдвічі більше.

Кухні компанії працюють в ОАЕ, Кувейті та Саудівській Аравії. Минулого місяця послуга вперше з’явилася в саудівському місті Джидда. До кінця року там планують відкрити п’ять «кухонь-невидимок».

[Мохамад Балу, голова компанії ― винахідника «кухонь-невидимок»]:
«Ресторани, які не наважувалися працювати з такою бізнес-моделлю, як наша, кардинально змінили свою думку під час пандемії, коли в них фактично не залишалося вибору, окрім як знайти нові способи заробляння грошей».

Одна американська мережа піцерій теж скористалася послугами фірми, бо половина її закладів у регіоні під час пандемії закрилася.

[Тапан Вайдья, регіональний директор мережі піцерій]:
«Ми мусили й далі розвивати бізнес. І ця фірма стала ідеальним рішенням, бо вони вже мають готові кухні, до яких можна ввійти, навчити персонал за нашими стандартами й почати доставляння».

Представник піцерії каже, що насправді вони змогли почати роботу менш ніж за тиждень. Тоді як на будівництво окремого ресторану пішло б приблизно пів року.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Кухні-невидимки» — нова концепція в епоху пандеміїНа Канарських островах протестують проти масового туризмуЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Неочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: