27.03.2024
Телеканал NTD

Тисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протесту

Тисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протесту

Південнокорейські пацієнти стурбовані затримками в лікуванні й нестачею персоналу. Тисячі лікарів-стажистів у лікарнях написали заяви про..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Південнокорейські пацієнти стурбовані затримками в лікуванні й нестачею персоналу. Тисячі лікарів-стажистів у лікарнях написали заяви про звільнення на знак протесту проти плану уряду брати більше студентів до медінститутів.

Батько дев’ятирічної пацієнтки сеульської лікарні каже, що вони мусили чекати довше, ніж зазвичай, щоби потрапити до фахівця.

[Пек Кі Чу, батько пацієнтки]:

«Я дізнався, що в моєї доньки кривошия, тому ми приїхали сюди на операцію. Якщо лікарі оголосять страйк, операцію відкладуть, а період лікування може затягнутися, тому я дуже непокоюся. Сподіваюся, ситуація зміниться».

Інший пацієнт, який відвідує лікарню чотири рази на тиждень каже, що лікарі-протестувальники використовують хворих як заручників.

[Но Джун Хан, пацієнт]:

«Я сподіваюся, що лікарі та уряд знайдуть якийсь компроміс і лікарі повернуться на роботу, щоб пацієнти могли дістати лікування».

Коло 6400 із 13 000 лікарів та інтернів подали заяви про звільнення. Водночас у понеділок майже 1700 із них не вийшла на роботу.

Населення Південної Кореї швидко старіє. У 2022 році на 1000 осіб припадало менш як три лікарі. Це набагато менше за середній показник у розвинених країнах.

Уряд планує з 2025 року збільшити набір до медичних вишів, щоб до 2035 року в країні стало на 10 тисяч лікарів більше.

Але працівники галузі та нинішні студенти стверджують, що лікарів достатньо, і що збільшення їх кількості може підірвати державну систему медстрахування.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Боснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіСрібло в Єгипті — нове золотоУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денге

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: