27.04.2024
Телеканал NTD

У Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до Австрії

У Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до Австрії

У Словенії завершили земляні роботи на будівництві нового тунелю під гірським хребтом Караванке. Він сполучить балканську..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У Словенії завершили земляні роботи на будівництві нового тунелю під гірським хребтом Караванке. Він сполучить балканську країну з Австрією. Це буде другий тунель між сусідами. Перший відкрився в червні 1991 року. Його довжина — майже вісім кілометрів.

[Роберт Голоб, прем’єр-міністр Словенії]:

«Символічно, що перший тунель Караванке відкрився майже 33 роки тому, ознаменувавши наш шлях до незалежності. Наш народ проїжджає через Караванке, щоби подорожувати Європою та всім світом».

Перший тунель будувала Австрія. Спочатку австрійське міністерство дорожнього руху планувало прокласти два тунелі. Але оскільки рух на цій ділянці не мав бути інтенсивним, збудували один.

91-го Словенія здобула незалежність від соціалістичної Югославії, а 2004-го вступила до Євросоюзу. Вона також входить до Шенгенської зони, тому тунель тепер перевантажений. Тож будівництво другого стало необхідністю.

Прокладати його почали 2020 року. Земляні роботи — лише частина завдання. Будівництво триватиме, і завершити його планують у 2027 році.

Тунель сполучає автомагістралі між словенською Любляною та австрійськими Клагенфуртом та Зальцбургом.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьми

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: