25.04.2024
Телеканал NTD

15 років протесту: у центрі Києва — акція за права людини

15 років протесту: у центрі Києва — акція за права людини

До посольства КНР у Києві ці люди виходять ось уже 15 років. Вони вимагають, щоб у..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

До посольства КНР у Києві ці люди виходять ось уже 15 років. Вони вимагають, щоб у Китаї припинили переслідувати їхніх однодумців. Панівна в цій країні комуністична влада переслідує прихильників духовно-оздоровчої практики Фалуньгун, починаючи з 1999 року.

[Георгій Богачов, учасник пікету]:
«Я намагаюся бути тут щодня. Я вважаю це своєю місією — приходити сюди й розповідати людям про переслідування».

Через власні переконання, за будь-якої погоди, майже кожен будній день, змінюючи один одного, учасники одиночної акції вивішують перед посольством плакати. На них вимоги: притягнути до відповідальності тих, хто розпочав репресії, а також покласти край примусовому вирізанню органів у Китаї.

[Олександра Гончаренко, учасниця акції]:
«Коли я вперше почула у 2006 році, що в цих людей вирізають органи, у мене прямо почало боліти серце від жаху. Те, що відбувається в Китаї, — фактично геноцид».

Згідно з висновком міжнародного трибуналу, який відбувся в Лондоні у 2019 році, у Китаї у великих масштабах примусово видаляють органи у в’язнів сумління — уйгурів і прихильників Фалуньгун. Ці факти підтверджено і в резолюціях, які раніше ухвалив Конгрес США і Європарламент.

Фалуньгун (інша назва Фалунь Дафа) — це східна практика, в основі якої підвищення моралі та виконання п’яти комплексів енергетичних вправ.

[Олександра Гончаренко, учасниця акції]:
«До 1999 року на цей шлях стало 100 мільйонів людей. Виявилося, що в 1999 році в компартії Китаю було коло 60 мільйонів членів. Тому Цзян Цземінь — колишній генеральний секретар компартії Китаю — оголосив, що ця школа незаконна, і постановив цих людей знищити фізично, розорити економічно й зганьбити їхню репутацію».

[Георгій Богачов, учасник пікету]:
«Людину, яка дотримується принципів істини, доброти й терпіння, можуть у Китаї вбити, можуть забрати все майно, його сім’ю можуть насильно розлучити з дружиною або з чоловіком, вигнати з роботи, навіть ув’язнити в концтаборі».

Учасники акції кажуть, що звертаються не тільки до китайської влади, а й до українців.

[Вікторія Обрядчикова, учасниця акції]:
«Я вважаю, що, поширюючи брехню про Фалунь Дафа, китайське посольство тут, в Україні, порушує права українських громадян, бо вони не можуть отримати таку прекрасну, гідну, цінну річ, як цігун Фалунь Дафа, через цю брехню не можуть здобути гармонію, здоров’я, душевну рівновагу».

[Олександра Гончаренко, учасниця акції]:
«В Україні ми приходимо до посольства, щоб не тільки китайські чиновники знали, що про це відомо всьому світові, а й щоб громадяни України про це дізналися й засудили, хоча б у своєму серці».

Такі акції протесту проходять у всьому світі. Та пропри це китайська влада відкидає звинувачення в незаконному придушенні прихильників Фалуньгун та інших груп.

Водночас учасники протесту стверджують, що виходитимуть до китайського посольства доти, доки репресії не закінчаться.
Коротке посилання на цю сторінку:

15 років протесту: у центрі Києва — акція за права людиниВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Мітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиКанада обмежить час роботи для іноземних студентів100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: