27.05.2024
Телеканал NTD

Шезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зими

Шезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зими

Велосипеди на зиплайні та прогулянки на свіжому повітрі. Ось такий тепер зимовий відпочинок на гірськолижному курорті..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Велосипеди на зиплайні та прогулянки на свіжому повітрі. Ось такий тепер зимовий відпочинок на гірськолижному курорті Отакам.

Тут у французьких Піренеях зими дедалі частіше безсніжні.

І хоча туристам це подобається, персонал курорту вже почав замислюватися, як далі зароблятиме на життя.

[Марі-Флорентін Улен, менеджер курорту]:

«Чи стане в майбутньому такий відпочинок єдиним можливим на нашому курорті взимку? Не знаю, на це важко відповісти».

Марі-Флорентін Юлен — менеджер з маркетингу та комунікацій курорту Отакам. Тут не стали використовувати машини для штучного снігу. А в соцмережі тепер викладають фото із шезлонгами та барбекю, а не зі засніженими трасами.

[Марі-Флорентін Улен, менеджер курорту]:

«У січні в нас зазвичай були рясні снігопади. Це давало нам змогу відкритися в лютому на чотири тижні. Цього року снігу взагалі нема. Ми відкрили лижні траси лише на два дні».

Поки відвідувачі насолоджуються альтернативними видами відпочинку, місцеві компанії борються за виживання. Ця лижна школа закрита, а в пунктах прокату гірськолижного спорядження порожньо.

[Жозіан Семп, власниця магазину прокату лижного спорядження]:

«Якщо в нас і далі будуть такі сезони, нам доведеться закритися. Ми не зможемо працювати. Нам треба буде подумати про щось інше».

У місцевому ресторані відвідувачі обідають просто неба, а працівники намагаються не втрачати позитивний настрій.

Екологи попереджають, що до 2050 року більшість гірськолижних курортів Франції відчують наслідки зміни клімату. Водночас найбільше постраждають райони на південь від Альп.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуСрібло в Єгипті — нове золотоУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату Каліфорнія

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: