01.11.2024
Телеканал NTD

Як у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллям

Як у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллям

Тайське місто Лопбурі вже багато років приваблює туристів знаменитим Храмом з трьома вежами. Колись мандрівники залюбки..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Тайське місто Лопбурі вже багато років приваблює туристів знаменитим Храмом з трьома вежами. Колись мандрівники залюбки годували місцевих мавп. Тут мешкають макаки крабоїдні.

Щороку в місті проводять мавпячий фестиваль. Для тварин влаштовують справжній бенкет, пригощаючи фруктами та овочами. Але з роками макак побільшало. Вони постійно розмножуються. До того ж сюди переселяються лісові макаки.

Згодом мирне співіснування людей і тварин закінчилося. Мавпи нападають на перехожих і забирають їжу. Недавно одна макака стрибнула на мотоцикліста, і той упав під час руху.

Усе це вже зашкодило місцевій економіці.

[Супапорн Тантівон, власниця магазину]:

«Деякі покупці не наважуються сюди приходити, бо бояться, що їх покусають мавпи».

Макаки крабоїдні в Таїланді — охоронюваний вид. Влада Лопбурі намагається виправити ситуацію мирно: просить не підгодовувати мавп, а також відловлює їх, щоб стерилізувати. За останні десять років стерилізували 2600 макак. Але тепер додали новий захід.

[Керквіт Пумпаяк, працівник департаменту національних парків]:

«Ми їх стерилізуємо, щоби зменшити популяцію, а потім переселяємо. Ставимося до них гуманно».

Влада має намір відловити 2500 мавп і розмістити їх у великих вольєрах. Насамперед ловитимуть агресивних самців. Поки що зловили приблизно 40 тварин. Деяких передали під опіку органів охорони природи сусідньої провінції Сарабурі, а деяких відвезли до зоопарку Лопбурі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваність

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: