27.08.2024
Телеканал NTD

Перебіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Перебіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Північнокорейські втікачі виступили в ООН у Женеві, щоб викрити порушення прав людини у своїй країні та..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Північнокорейські втікачі виступили в ООН у Женеві, щоб викрити порушення прав людини у своїй країні та закликати розслідувати й документувати ці злочини.

Як очікують, Рада з прав людини розгляне пропозицію ЄС доповнити доповідь 2014 року про ситуацію в КНДР. У ній зафіксовані серйозні порушення, які є злочинами проти людяності.

33-річний Кім попросив не називати його повного імені, щоб захистити рідню, яка лишилася на батьківщині. Каже, що готувався до втечі 15 років і торік човном переплив до Південної Кореї.

Утік із вагітною дружиною.

[Кім, утікач із Північної Кореї]:

«Я мав свій бізнес із видобутку золота. Коли він став успішним і я зміг добувати багато, влада знайшла причину, щоб його відібрати. Я був дуже злий, але нічого не міг удіяти. Я не міг жити в цьому пеклі. Вирішив переїхати до країни, де зможу вільно займатися тим, чим хочу».

Зі слів Кіма, під час пандемії влада конфісковувала їжу. Людям ледь вистачало, щоби вижити.

[Кім, утікач із Північної Кореї]:

«Ситуація була настільки поганою, що люди навколо зазвичай помирали з голоду».

Інша втікачка розповіла, як утекла, перепливши річку Туманган, що частково розділяє КНДР і Китай.

Близько 20 інших правозахисних організацій закликають ООН підготувати нову доповідь про ситуацію з правами людини в Північній Кореї. За їхніми даними, Пекін недавно вислав коло 500 північнокорейців-утікачів. Припускають, що їх тепер можуть запроторити до трудових таборів чи навіть стратити.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перебіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водомети

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: