27.10.2024
Телеканал NTD

Столиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрям

Столиця В'єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрям

Густий смог огорнув столицю В'єтнаму. Ханой очолив рейтинг міст із найбруднішим повітрям. Рівень забрудненості сягнув 186..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Густий смог огорнув столицю В’єтнаму. Ханой очолив рейтинг міст із найбруднішим повітрям. Рівень забрудненості сягнув 186 балів. Повітря заведено вважати чистим, якщо цей показник нижчий за 50.

Смог у Ханої спричинила холодна та волога погода. Дорожній пил, вихлопні гази та інші забруднювачі лишаються біля землі й не можуть піднятися вище.

[жителька Ханоя]:

«Гадаю, забрудненість у Ханої спричинена великою кількістю транспорту та будівельним пилом. Плюс ця холодна погода. Усе це дуже шкодить нашому здоров’ю».

[жителька Ханоя]:

«Ця забрудненість не завадить моїй роботі. Проте з погляду здоров’я всі так чи так постраждають. Як мінімум через це буде важче дихати, і люди відчують себе погано».

За офіційними даними, у Ханої вісім мільйонів транспортних засобів. На них припадає третина викидів, які забруднюють повітря міста. Довкіллю шкодять і столичні підприємства.

[житель Ханоя]:

«Повітря брудне, бо надто багато транспорту. Люди поважного віку та хворі постраждають найбільше. Але такі, як я, хто майже постійно в дорозі, можуть це стерпіти. Я потерпаю від цього вже багато років. Це вже частина нашого життя».

У лютому органи охорони здоров’я Ханоя порадили носити маски та обмежити перебування на вулиці.

Другим містом із найбруднішим повітрям став Тегеран — столиця Ірану. На третьому — китайський мегаполіс Ченду.
Коротке посилання на цю сторінку:

Столиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: