26.03.2024
Телеканал NTD

США і ЄС ввели паралельні санкції проти Росії у зв’язку з отруєнням Навального

США і ЄС ввели паралельні санкції проти Росії у зв'язку з отруєнням Навального

Сполучені Штати Америки і Євросоюз оголосили про паралельні санкції щодо кількох російських чиновників з оточення Путіна..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Сполучені Штати Америки і Євросоюз оголосили про паралельні санкції щодо кількох російських чиновників з оточення Путіна у зв’язку з отруєнням і ув’язненням опозиціонера Олексія Навального.

До чорного списку потрапив, зокрема, і перший заступник голови адміністрації президента Сергій Кирієнко, голова ФСБ Олександр Бортников, начальник ФСВП Олександр Калашніков і генпрокурор Ігор Краснов. Тепер вони не зможуть в’їхати до США. Також буде заблоковано їхні активи на території цієї країни. Крім того, до списку потрапили структури, які, на думку Вашингтона, причетні до поширення зброї масового знищення.

[Джен Дженніфер Псакі, прессекретар Білого дому США]:
«Сьогодні США оголошують про санкції щодо семи високопосадовців російського уряду, розширення санкцій відповідно до Закону про контроль над хімічною та біологічною зброєю, нові обмеження на експорт продукції, яку може бути використано для створення біологічної та хімічної зброї, а також про візові обмеження».

Як уважають у Білому домі, російські спецслужби 20 серпня 2020 року використали нервово-паралітичну речовину «Новачок», щоб отруїти Навального.

Американська адміністрація заявила про трансатлантичну кооперацію в питанні санкцій, а також закликала негайно звільнити опозиціонера.

[Джен Дженніфер Псакі, прессекретар Білого дому США]:
«Використання хімічної зброї безпосередньо порушує міжнародні юридичні зобов’язання й норми цивілізованої поведінки».

Російська сторона звинувачення відкидає. А міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров зазначив, що Росія готує заходи у відповідь.

2 лютого Симонівський суд Москви замінив умовний термін Олексія Навального у справі «Ів Роше» на реальний. Його визнали винним у порушенні зобов’язань умовно засудженого. А 25 лютого опозиціонера етапували до виправної колонії № 2 у Володимирській області РФ. Там він відбуватиме термін два з половиною роки.

Навального засудили до позбавлення волі незабаром після того, як він повернувся з Німеччини. Там він лікувався після отруєння.
Коротке посилання на цю сторінку:

США і ЄС ввели паралельні санкції проти Росії у зв’язку з отруєнням НавальногоТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Бандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїСвітові ціни на какао б’ють рекорди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: