29.10.2024
Телеканал NTD

Громадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій

Громадяни М'янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій

Громадяни М'янми стоять у черзі на прикордонному переході, щоб утекти до Таїланду. Раніше стратегічно важливе місто..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Громадяни М’янми стоять у черзі на прикордонному переході, щоб утекти до Таїланду. Раніше стратегічно важливе місто М’яваді захопили повстанці, що борються з військовою хунтою, яка панує в М’янмі. Вони відтіснили близько 200 урядових солдатів до мосту, що сполучає прикордонне місто з Таїландом.

Оскільки бойові дії посилилися, на початку минулого тижня кількість утікачів подвоїлася. Наразі кордон перетинає коло 4000 м’янмарців щодня.

На заході Таїланду на єдиному прикордонному переході, який повністю функціонує, багато втікачів із М’янми кажуть, що пішли з дому, оскільки бояться за своє життя.

[утікачка з М’янми]:

«Хунта здійснювала авіаудари. Я не могла спати вдома, тому сховалась у храмі. Я боюся. По цей бік кордону я почуваюся в більшій безпеці».

[утікачка з М’янми]:

«Ми із сином прийшли сюди першими. Мій чоловік прийде пізніше. Таїланд вони бомбити не можуть».

Військова хунта М’янми захопила владу у 2021 році, здійснивши державний переворот. З нею в районі місті М’яваді бореться Каренський національний союз. Це етнічне збройне угруповання повідомило, що розбило 275-й батальйон, який був у місті головною військовою силою.

Міністр закордонних справ Таїланду оголосив, що відвідає тайське місто, яке розташоване одразу через річку від М’яваді, щоб оцінити ситуацію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Громадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: