27.12.2024
Телеканал NTD

ЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручник

ЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручник

Речник армії Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що із заручників, які ще перебувають у Секторі Гази,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Речник армії Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що із заручників, які ще перебувають у Секторі Гази, загинула 31 людина.

[Даніель Хагарі, представник армії Ізраїлю]:

«Ми повідомили 31 сім’ю про те, що їхніх захоплених у полон близьких більше немає серед живих, і що ми оголосили їх мертвими. Сім’ям інших заручників повідомили наявну в нас інформацію про їхню долю та умови. Ми не припиняємо боротися за повернення додому всіх заручників».

Припускають, що ХАМАС утримує в полоні ще 136 ізраїльтян, захоплених 7 жовтня в кількох кібуцах біля кордону із Сектором Гази, а також на музичному фестивалі просто неба.

Водночас США, Катар та Єгипет мають намір домогтися прориву в подоланні розбіжності між Ізраїлем та ХАМАСом. Їхня мета — домогтися паузи в бойових діях, а також звільнити заручників.

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибуде до Ізраїлю, щоб обговорити тимчасове припинення вогню. До цього він дістав підтвердження бойовиків, що вони готові вести переговори.

[Ентоні Блінкен, держсекретар США]:

«Ще слід багато зробити, але ми, як і раніше, вважаємо, що угода можлива і справді необхідна».

Блінкен виступав у Катарі під час експрестуру Близьким Сходом.

[Ентоні Блінкен, держсекретар США]:

«Це явно буде вигідно всім. Гадаю, це найліпший шлях уперед».

Джерела, близькі до переговорів, повідомили, що можливе припинення вогню може тривати щонайменше 40 днів. За цей час бойовики Сектора Гази звільнять решту заручників. На наступних етапах вони передадуть солдатів і трупи загиблих заручників в обмін на звільнення палестинців, ув’язнених в Ізраїлі.

Перемир’я також дасть змогу доставити продовольство й товари першої потреби жителям Сектора Гази.

Ізраїль заявив, що ретельно вивчає вимоги угруповання.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуСвітові ціни на какао б’ють рекордиФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в Україні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: